Ovih ljetnih dana u Petrovićima-G.Živinice, vrijedni mještani organizovali su dvije značajne manifestacije:malonogometni turnir tokom jula i ovih dana na programu je kulturno-sportska manifestacija “Susreti sela Župe Živinice”.

Na organizovanom malonogometnom turniru od 15.do 25.jula pobjednik je bila ekipa Avenija Jessa, dok se na drugo mjesto plasirala ekipa Andrimar.Značajno je još istaći da su igrali i veterani i u toj konkurenciji pobjednik je ekipa Iverexa.

“Ovo je naš tradicionalni 17.po redu turnir koji smo organizovali. Učešće je uzelo 24 ekipei po čemu smo najmosovniji od svih turnira organizovanih ovog ljeta. Prvak je nagrađen sa 1500 KM, dok je viceprvaku pripalo 500 KM iz nagradnog fonda”, objašnjava nam organiozator turnira Mijo Filipović, koji je stadion napravio na svom posjedu u Petrovićima.
Susreti sela župe Živinice održavaju se od 10.do 14.avgusta, a ovoga puta prisustvuju gosti iz Mostara i Tuzle. U okviru ove manifestacije, osim nogometa, danas su nastupili klovnovi iz Katalonije-Barcelone, koji su uveseljaval najmlađe, ali i odrasle.

Organizator Susreta je Udruga mladih Gornje Živinice, na čelu sa predsjednikom Mijom Filipovićem, koji o manifestaciji kaže:

“Ovo su deseti susreti i već su prerasli u tradiciju. To su dani druženja kada nam dolaze naša braća, sestre, rođaci i prijatelji koji su otišli širom svijeta, ali ne zaboravljaju svoj rodni kraj i porijeklo. Družimo se uz mali nogomet i kulturna dešavanja, kao što je to bilo danas kada su nam došli klovnovi bez granica iz Katalonije.Na ovakvim turnirima nemamo nagradni fond već su to više revijalni susreti za prestiž i sportsko druženje”.

Tako će biti u Petrovićima sve do ponedjeljka, 14.avgusta, kada će se spustiti zavjesa na “10.Susrete sela župe Živinice”.Susreti se završavaju, ali nezaboravna sjećanja ostaju do naredne godine, pa i dalje!/Š.G./

Vaš komentar na članak: