Međunarodna neprofitna organizacija ” Habitat for humanity” organizovala je danas dodjelu pomoći za 25 porodica iz Banovića, Tuzle i Živinica, koje su pretrpjele štete od poplava. Riječ je o pomoći za obnovu zidova i podova. Projekt je finansirala američka firma “Dow” sa 25 hiljada dolara. Korisnike donacije su odabrale lokalne općinske službe.

Zekerijah Džinić iz mjesta Šićki Brod kod Tuzle dobio je danas pločice i laminat za obnovu porodične kuće, koja je oštećena u poplavama. U kući je vodena bojica podigla laminat i oštetila namještaj. Porodica je u skladu sa mogućnostima djelimično obnovila prizemlje, a današnja donacija će im pomoći da ga u potpunosti saniraju. Organizacija “Habitat for humanity” je na inicijativu Ministarstva prostornog uređenja i zaštitu okoliša Tuzlanskog kantona već pomagala porodicama sa našeg kantona.

U prvoj fazi podjelili su higijenske pakete, dok su u drugoj fazi projekta odlučili da pomognu porodicama da obnove kuće. U narednom periodu organizacija “Habitat for humanity” planira obradovati još porodica, te pomoći u obnovi osnovne škole iz Pribitkovići, općina Banovići./Emina Ibrić/

Vaš komentar na članak: