Kampanja koju provode “Partnerstvo za zdravlje” i “ICVA” u okviru CSSP projekta “Moje zdravlje nema rok” kojom se traži ukidanje rokova i uslovljavanja pri ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu redovnim prijavama na Biroe za zapošljavanje nastavlja se u Živinicama.
Ovim putem pozivamo građane da nam se pridruže i podrže peticiju, koja će biti održana u srijedu, 12. aprila 2017. godine, od 12:00 sati u centru Živinica.
Peticija je samo još jedan korak ka boljoj zdravstvenoj zaštiti građana. Naime, 24.1.2017. godine na 16. redovnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH prihvaćen je Prijedlog Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju FBiH. Nakon više od dva sata rasprave prijedlog je prihvaćen, mada nažalost neće biti upućen u hitnu proceduru, što smo također tražili.

Predloženi Nacrt će u skorijem roku ići na javnu raspravu, te Vas molim da svi u okviru svojih mogućnosti date podršku i pomognete u donošenju ovog Zakona čiji značaj za zdravlje građana i građanki ne možemo dovoljno naglasiti./Boro Dukić/

Vaš komentar na članak: