U okviru realizacvije Plana i programa rada Privatna predškolska ustanova Mery Isabel redovno organizuje posjete preduzećima i ustanovama od značaja za naš grad. Tako su danas mališani ove ustanove /predškolska grupa/ posjetila Vatrogasnu jedinicu RMU Đurđevik, lociranu u Živinicama.

Djeca znaju s kakvim se poteškoćama i opasnostima susreću vatrogasci, često žrtvujući i svoju sigurnost prilikom gašenja požara i drugih prirodnih nedaća, pa su im i poklon odnijeli. Tako je kod predškolaca Mery Isabel:

“Uvijek idemo s obrazom u goste i ponesemo poklone, pa je tako bilo i danas. Vatrogasci su djeci pričali razne doživljaje iz svog opasnog posla i pokazali im kako to oni rade, uz pouku da djeca budu pažljiva i da uvijek budu na oprezu da nehotice ne bi prouzrukovali pojavu vatre. Posjeta je imala vise ciljeva: stvaranje jasne slike kod djece šta to rade vatrogasci, na koji način, kako izgleda njihova uniforma, radni prostor, na koji način možemo javiti vatrogascima ukoliko negdje postoji opasnost, na koji način možemo spriječiti nastajanje požara u prirodi, koje su nase duznosti kao pojedinca?”, kaže nam mr. Sanela B.Medley.

U PPU Mery Isabel maju još mnogo planiranih posjeta i projekata, kako za predškolsku, tako i mlađu grupu./Š.G./

Vaš komentar na članak: