PPU Mery Isabel: Nagrađen požrtvovan rad osoblja

PPU Mery Isabel je ove godine na odluku osnivača mr.sci.Sanele B.Medley nagradila za požrtvovan rad i odanost dva člana tima Mery Isabel-Naidu Ćasurović i Ibrimu Hasanović, putovanjem u Italiju-Venecija/Verona, kao i stručno usavršavanje u Veroni, posvećeno djeci sa Daunovim sindromom.Time je pružena podrška udruženju na štandu na trgu Piazza De Signori.

Drugi dio tima je uzeo učešće u prvom obilježavanju Dana predškolskih učitelja u TK na lokaciji izletišta Zlaća. Obilježavanju su prisustvovali predstavnici MONKS-a Tuzla i predstavnik Pedagoškog zavoda TK prof.Ramiz Nurkić.

“Kao osnivač ustanove imam cilj da svom osoblju u Mery Isabel približim svjetske standarde i odgoj izdignem na razinu društvene važnosti koju zaslužuju ne samo u ustanovi, nego i u društvu. Poštujem i svoje osoblje i njihov rad pa zato govorim djelima i srcem, naša saradnja je obostrana.

Za mene je odgoj grad u izgradnji kojemu svi mi i učitelji i roditelji možemo pridodati po neki kamenčić”, rekla je Sanela B.Medley, osnivač PPU Mery Isabel, u povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja.

Tim Mery Isabel je uživao u Veneciji, a pripala im je i čast da ručaju u najskupljem restoranu histrijskih razmjera sa 5 zvijezdica, a to je čuveni Kaffee Dante Restaurate 1865. koji je dobio ime po poznatom pjesniku Dante Alighieriju.