PPU Mery Isabel: Održana završna manifestacija stvaralaštva

Punih je pet godina od kada formirana prva privatna predškolska ustanova Mery Isabel, na čelu sa profesoricom mr.Sanelom B.Medley.Vrijedan i stručan tim okupio je veliki broj djece, uspjesi ne izostaju, u što smo se mogli uvjeriti večeras na Završnoj manifestaciji, održanoj u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Živinicama.

Okupljeni roditelji i drugi prisutni apaluzima su nagrađivali djecu izvođače iz oblasti muzičkog stvaralaštva, recitovanja, igrokaza, modernih plesova i folklora.Završna manifestacija počela je intoniranjem državne himne, a potom je hor “Pčelice” izveo pjesme “Šta se u vrtiću radi” i “Tiho tiše”.

Prisutnima se obratila mr.sci.Sanela Medley koja se zahvalila roditeljima na povjerenju što su svoju djecu uključili u ovu predšklsku ustanovu:

“Otvaram večeras našu završnu manifestaciju i podsjećam da je to peta godina u društvu sa Vama i 4.generacija predškolaca mladih budućih đaka prvaka, koju je naša ustanova iznjedrila.

Posao odgoja djeteta, pogotovo u današnjem vremenu, ne može biti prepušten samo roditeljima, već i institucijama od vrtića do škole. Naš vrtić je tu da pruži ruku svim roditeljima i da zajedno odgojimo našu djecu u odgovorne i vrijedne ljude.

Naša ustanova se zalaže da se očuvaju vrijednosti koje se nažalost u modernom svijetu tehnologije gube, a kao da izumiru…ima li išta ljepše od topline roditeljskog doma? Zato mi nastojimo da se djeca u našim prostorijama osjećaju kao kod kuće, a ustvari to i jest njihov dom, gdje se osjećaju sigurno, bezbrižno i voljeno…

Odgoj djece najteži je posao na svijetu i u njemu ne postoji osmosatno radno vrijeme.Dijete je najbolji kalendar: kad pođe u školu, sedam godina si stariji, kad ono postane čovjek, mlad čovjek više nisi, kad stvori novi život- tvoj je gotov na izmaku.

Roditelji ruke svoje djece drže kratko, ali njihova srca zauvjek! Zato, volimo i poštujmo jedni druge, jer djeca uče od onog koga vole“, rekla je profesorica Sanela, osnivač PPU Mery Isabel.

Na kraju završne manifestacije mr.sci Sanela Medley uručila je poklone budućim prvačićima, koji su uspješno završili predškolsku nastavu./Š.G./