PPU Mery Isabel nastavlja posjete živiničkim preduzećima, pa je tako predškolska grupa Braco i Seka bila u posjeti Javnom preduzeću Komunalno u Živinicama. Direktor ovog preduzeća Sead Mujanović je pozdravio mališane i poželio im dobrodošlicu.

Zahvaljujući rukovodstvu JKP “KOMUNALNO”, a posebno tehničkom direktoru Sulejmanu Salihoviću, drugari iz grupe “Braco i Seka” naučili su ko i kako se brine o gradskoj čistoći, te o vodovodu.

Radnici Komunalnog ulažu mnogo napora da grad bude redovno snabdjeven pitkom vodom, što je stalni njihov zadatak, ali smo svjedoci koliko napora ulažu tokom snježnih padavina, da očiste ulice i puteve i omoguće normalnu komunikaciju za vrijeme hladnih zimskih dana. O tome su mališani bili upoznati od strane predstavnika Komunalnog, čiji radnici svakodnevno brinu o ljepšem izgledu grada, odrzavanju parkova i drugih gradskih površina.

Djeca su zaista uživala u obilasku ovog preduzeca, vidjeli su razne mašine s kojima se radi i bez kojih ne bi mogli obavljati svakodnevne zadatke, a takodje su vidjeli i gdje njihovi roditelji plaćaju račune za vodu, otpad itd. Na licima službenika smo vidjeli da su i oni obradovani posjetom mališana PPU Mery Isabel./Press Mery Isabel/

Vaš komentar na članak: