PPU Mery Isabel:Kolektivna posjeta pozorištu

Danas su djeca Privatne predškolske ustanove Mery Isabel Živinice, uzrast od 4 do 6 godina, kao i oni stariji, školarci, koji već idu u školu, posjetili BKC, gdje su gledali pozorišnu predstavu Lutkokaz “Lutak Nešutak”, čije je maštovite događaje uspješno glumio Elvir Krivalić.

Nakon predstave djeca su bila oduševljena, pa se moglo čuti mnogo lijepih komentara, a izdvojićemo samo jedan koji mnogo govori:

“Učiteljice ovo mi je bio najljepši dan u životu”! Eh, to je ono što je najbitnije da dijete bude zadovoljno i sretno ….

Jako je bitno da se djeca od malena uče lijepom ponašanju i opštoj kulturi, kao i da njeguju ljepotu pjesme, pozorišta, proze …

“Trudimo se da oživimo neke vrijednosti koje su jako važne u životu svakog čovjeka, a pogotovo kad taj čovjek postaje od malog djeteta! To bih nazvala OLD SCHOOL stara škola dolaskom nove tehnologije i imam osjećaj da nismo uspjeli da sačuvamo vrijednosti čovjeka kao ličnosti, te je zato potrebno mnogo truda oko odgoja i obrazovanja djece od najmlađih dana”, kaže nam mr.Sanela Medley, osnivač PPU Mery Isabel.