PPZ Mery Isabel: Maskote uljepšale posljednji dan

Danas je posljednji dan stare, 2018.godine , pa je to bila prilika da se na prikladan način od nje oproste i mališani Privatne predškolske ustanove Mery Isabel.Menadžemnt Ustanove im je pripremio izenenađenje i svi su se orbradovali.

“Želja nam je bila da, osim paketića, djeci uljepšamo ovaj dan, pa smo angažovali maskote iz Tuzle koji su im se predstavili na najbolji način. Djeca su uživala i radovali se svakom potezu maskota, sa raznim junacima iz crtanih filova, koje su sada imali priliku vidjeti “za prave”. Ova godina je bila uspješna, djece je sve više,  tako da povećavamo prostor, kako bi stvorili što bolje uslove za rad”, rekla nam je vlasnica Privatonog obdaništa Mery Isabel Sanela B.Medley.

Okruženi svojim odgajateljicama i uz maskote djeca su se veselila, pa još kad su dobili paketiće radost je dosegnula vrhunac. Pedagog ove ustanove Mehmedalija Bajrić ističe da sve zadatke iz ove kalendarske godine ostavljaju prošlosti, idu naprijed:

“Imamo odgojne grupe i jednu grupu školaraca, tako da smo izašli u susret roditeljima koji rade, kako bi imali sigurno mjesto za učenje i boravak njihove djece.Ovdje postoje svi uslovi za rad, redovno obnavljamo didaktički materijal, razne prikladne igračke ovim uzrastima, tako da uz igru i pjesmu djeca mogu dobro se pripremiti za školovanje koje ih očekuje”.

Uz igru i zabavu, te čarolije tuzlanskih maskota, mališani su zadovoljno ispratili posljednji dan stare godine./Š.G./