PREC: Pred Međunarodni dan solidarnosti

Udruženje porodica PREC Živinice Vas poziva da zajedno obilježimo 23.Novembar, Međunarodni dan solidarnosti porodičnih ruralnih domova/škola.Tom prilikom PREC organizuje Dan otvorenih vrata 2017 za članove Udruženja i one koji žele to da postanu, ili više da se informišu o aktivnostima Edukativnog centra PREC.

Tom prilikomu četvrtak, 23.novembra, od 14:00 do 16:00 organizujemo interaktivnu edukaciju na teme: Cjeloživotno učenje u ulozi ruralnog razvoja” i “Uključenost roditelja u profesionalnoj orijentaciji mladih”. Interaktivnu edukaciju održat će predstavnici MIOS Tuzla- Interaktivne međunarodne škole.
Od 16:00 do 18:00 sati slijedi neformalno druženje članova i gostiju u PREC-u uz prezentaciju od strane Animatorice škole iz agroturizma za mlade i odrasle, kao razgovor, druženje razmjene ideja i empatije.
23. Novembar 2017. god, sastanak je više od 1000 Porodičnih ruralnih domova u svijetu koji ujedinjuju svoju snagu kako bi dokazali solidarnost i stvorili društvenu vezu između onih koji mogu dati i onih kojima je pomoć potrebna, u svim zemljama gdje su prisutni Domovi, u Francuskoj, ali i u BiH, tačnije na području općine Živinice, TK- gdje djeluje Udruženje porodica PREC Živinice.
Kao dio ovog svjetskog pokreta, edukativni centar PREC Živinice, obilježavao je do sada ovaj datum, gdje planira i ove godine kroz aktivnosti da skrene pažnju javnosti na svoje djelovanje, misije,vizije i da da akcenat na solidarnost potpomognuti drugim akterima teritorije. Cilj je i prikupljanje finansijskih sredstava za rad PREC-a.

Članovi UO i nositeljica misije MFR u BIH ovaj datum će obilježiti u Francuskoj, na Međunarodnom događaju, gdje će biti prisutno više od 1000 predstavnika iz FR i svijeta i gdje će predstavljati pokret ruralnih edukativnih centara u BIH/PREC.

Prec pokreće obuke i razvija teritoriju kroz edukacije iz oblasti poljoprivrede i agroturizma uz podršku francuskih ruralnih škola.

Svi zainteresovani mogu više informacija saznati ili potvrditi učešće na broj telefona: 062-894-781 ili poslati e-mail: prec.zivinice@gmail.com.
Očekujemo Vas! Dobro nam došli./Jasmina Maslić/