Pred 1.maj: Svi za čiste Živinice

Danas je u našm gradu organizovana akcija Svi za čiste Živinice. Pred zgradom općinske administracije okupio se veliki broj učesnika sa odgovarajućom mehanizacijom. Skup je počeo intoniranjem državne himne, a potom je općinski načelnik dr.Samir Kamenjaković održao kraći govor s uvjerenjem u uspjeh akcije, a potom čestitao 1.maj Međunarodni praznik rada.Simboličnim puštanjem golubova označen je početak akcije.

“Kao i svake godine dosad Živinice su praktično uvijek mjesec april koristile za mjesec čistoće. Na održanom kolegiju Općinskog načelnika donijeli smo odluku da i ove godine održimo drugu veliku akciju čišćenja i uređenja Općine Živinice pod nazivom “Svi za čiste Živinice”.Odlučili smo da to bude trideseti april, ciljano prije prvog maja.

Želimo očistiti u potpunosti grad, ciljelu Općinu da građanima prije 1. maja poklonimo čiste Živinice.
Mi smo određene aktivnosti već preduzeli ranije, pošumljavali smo dio goleti u prigradskim naseljima Općine Živinice”, rekao je između ostalog načelnik Kamenjaković.

Pukovnik Halil Selimbašić je izjavio da su danas na raspolaganju za akciju Svi za čiste Živinice pripadnici Armije BiH, čija će inženjerija sanirati divlje deponije i tako dati svoj doprinos ljepšem ambijentu za življenje.Uz to, za sve učesnike u akciji obezbijedili su vojnički grah.U akciji su uzele učešće sve srednje i osnovne škole općine Živinice, mnoga udruženja građana, kao i ustanove čija je djelatnost održavanje čistoće grada./Š.G./