Sekcija Zlatna dob djeluje u sastavu Crvenog križa/krsta Živinice, a svakog četvrtka, pa i danas, sastaju se u prostorijama ove humanitarne organizacije. Danas je bilo posebno svečano jer su ugostile grupu učenika Prve osnovne škole, kao i sekciju Crvenog krsta ove javne ustanove.

Djeca su povodom predstojećeg praznika Dana žena posjetile članice Zlatne dobi i poklonile im razne predmete iz vlastite kreativne radionice. Uz to, izveli su prigodan program posvećen proteklom Danu nezavisnosti BiH i predstojećem Danu žena-8.martu.

Predsjednica Zlatne dobi Fatima Hadžiabdić-Ćiba zahvalia se učenicima i školskom vođstvu na današnjoj posjeti i prigodnim poklonima:

“Djeca su nas obradovala svojom posjetom, izvela su lijep program, recitovali su pjesme, pjevali su i svirali na raznim instrumentima, tako da smo obradovane i ulješali su nam praznik 8.mart. Dobili smo i poklon čestitke koje su sami uradili! Mi smo se priključili akciji učenika škole koji prikupjaju pomoć jednom dječaku za liječenje, predali smo novce i želimo da taj dječak što prije ozdravi”.

Članice Zlatne dobi često učestvuju u humanitarnim akcijama, mada su uglavnom sve penzionerke, sa nižim primanjima, ali kada zatreba rado se ulključuju u akcije za pomoć oboljelim i osobama u stanju socijalne potrebe.

Sve članice Zlatne dobi su oduševljene programom i umijećem učenika Prve Osnovne škole, a na kraju, uz riječi hvale i zahvalnosti, sekretar sekcije Milosava je prikupjene novce za liječenje dječaka uručila učiteljici Zirajeti. Saznajemo da u ovoj školi narednih dana organizuju prodajni bazar učeničkih ručnih radova, a sav prihod takođe je namjenjen za liječenje oboljelog dječaka.

Dan žena polagano su počele obilježavati današnjim prigodnim programom, kojim su ih obradovali učenici Prve osnovne škole, a do samog praznika organizovaće zajedničko druženje, dok će jedna grupa otputovati za Mostar. Članicama Zlatne dobi, kao i ostalim sugrađankama, čestitamo 8.mart-Dan žena!

Vaš komentar na članak: