Predstavljamo: UG „Omladinski klub ARENA“

U Živinicama je osnovano novo udruženje građana, koje u svom programu rada ima niz korisnih aktivnosti.Ovoga puta više riječi bit će o UG “Omladinski klub ARENA” Živinice, sa sjedištem u poslovnom objektu Čardaklija na Gradskom bulevaru.

Udruženje građana “Omladinski klub ARENA” upisano je u Registar udruženja Tuzlanskog kantona, knjiga II pod rednim brojem 328/20, od 8.januara tekuće godine.Udruženje ima raznovrsne sadržaje aktivnosti, kao što su promocija i unapređenje statusa mladih, izgradnja demokratskog građanskog društva utemeljenog na slobodama, građanskim pravima i punim poštivanjem Ustava i važećih zakona TK, FBiH i BiH.

UG „ARENA“ će organizovati sportske, zabavne i kulturne manifestacije, radne akcije, kroz koje će se promovisasti sport i ekologija, kao važni faktori našeg društva.U skladu s mogućnostima UG „ARENA“ će pružati razne vidove finansijske i materijalne pomoći, kroz različite projekte.Udruženje će organizovanjem raznih skupova razvijati jedinstvo među članstvom, tako što će se održavati tribine, radionice, okrugli stolovi i sl.

Prostorije “ARENE” su otvorene svaki dan, počev od 10 sati, u kojima posjetiocima stoje na raspolaganju razni sadržaji, kao bilijar,PS4 konzole, pikado, pinbal mašina i stoni nogomet.

Novo UG“ARENA“ će realizacijom navedenih aktivnosti dati svoj doprinos aktivizmu mladih na području Grada Živinice i Tuzlanskog kantona./Š.G./

Kontakt telefoni:061 425-022 i 062 134-161