Sarajevo, 28. novembar/studeni 2016. – Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini organizira osmi put zaredom Festival turskog filma koji će se održati od 07. do 12. decembra/prosinca 2016. godine u Sarajevu.
Svečana ceremonija otvorenja 8. Festivala turskog filma održat će se 07. decembra/prosinca 2016. godine u Kinu Meeting Point u Sarajevu sa početkom u 19.30 sati.

Nakon svečane ceremonije otvorenja Festivala, u 20.00 sati bit će premijerno prikazan film „Rana moje majke” reditelja Ozana Açıktana. Svečanoj ceremoniji otvorenja i premijernom prikazivanju filma prisustvovat će glavni glumci i režiser filma „Rana moje majke“ Meryem Uzerli, Ozan Güven, Bora Akkaş te reditelj Ozan Açıktan.

Tokom 8. Ffestivala turskog filma, bit će prikazano pet filmova novije produkcije poznatih turskih reditelja.
Filmska publika imat će priliku pogledati filmove „Gazda želi sretan kraj“ reditelja Kıvança Baruönüa , “ Pretraživač” reditelja Atalaya Taşdikena, “ Šapni ako zaboravim” reditelja Çağana Irmaka . Također, tokom 8. Festivala turskog filma bit će prikazan i film “ Hladnoća kalandara” režisera Mustafe Kara.

Od četvrtka, 08.decembra/prosinca 2016. godine filmovi će se prikazivati u sarajevskom Kinu „Meeting point“. Tako će filmska publika u četvrtak, 08. decembra/prosinca 2016. godine u terminu od 20.00 sati moći pogledati film “Pretraživač”, dok će u petak 09. decembra/prosinca 2016. godine u istom terminu biti prikazan film “Šapni ako zaboravim”.
U Kinu „Meeting point“ filmska pubilika će u subotu, 10. decembra/prosinca 2016. godine u terminu od 20.00 sati imati priliku pogledati film “ Hladnoća kalandara”, a u nedjelju, 11. decembra/prosinca 2016. godine u 20.00 sati na rasporedu je projekcija filma “ Gazda želi sretan kraj”. U ponedjeljak, 12. decembra/prosinca 2016. godine u Kinu Meeting Point gledatelji će imati priliku pogledati drugu projekciju filma „Rana moje majke“, u terminu od 20.00 sati.

Svi filmovi su titlovani na B/H/S i engleskom jeziku. Ulaz u Kino Meeting point za posjetitelje je besplatan./Emina Hadzija/

Vaš komentar na članak: