Priznanja: Plaketa doktoru Hidajetu Rahimiću

U Banji Vrućici kraj Teslića od 6.do 9.septembra održava se IX međunarodni kongres Foruma ljekara Jugoistočne Europe (SEEMF). Značajno priznanje za dosadašnji rad dodjeljeno je Hidajetu Rahimiću, dr. spec. ginekolog u JZU Dom Zdravlja Živinice.

Rahimić se tako našao među 10 najzaslužnijih ljekara ovog Foruma, dobitnika plakete i nagrade za postignute rezultate. Nakon što mu je dodjeljena ova prestižna nagrada dr.Hidajet Rahimić je izjavio:

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sa dobio plaketu i nagradu. Na kongresu je bio i predsjednik Svjetske Medicinske Asocijacije (WMA) Yoshitake Yokokura, M.D. iz Japana, koji mi je poklonio poseban kristal i zahvalnicu, a nagradu su mi uručili :

– vice Predsjednik Europske Medicinske Asocijacije (CPME) dr. Bernard Maillet,
– predsjednik Foruma ljekara Jugoistočne Europe Prof.dr. Andrey Kehayev i
– vice Predsjednik Foruma ljekara Jugoistočne Europe, dr. Oleg Musii.

Ova nagrada, pored toga što mi čini čast i zadovoljstvo, je i obaveza da i dalje promovišem svoju struku, državu Bosnu i Hercegovinu, Tuzlanski kanton i naravno svoje Živinice”.

Kongres u Banjoj Vrućici okupio je preko 300 ljekara iz dvadesetak zemalja svijeta, na kojem je zasluženo nagrađen i naš dr.Hidajet Rahimić./N.Č./