Prva OŠ: Matursko veče u Presidentu

Večeras u 18 sati okupili su se maturanti Prve osnovne škole na posljednje zajedničko druženje nakon 9 godina provedenih u ovoj odgojno obrazovnoj ustanovi.

Koliko su lijepo pripremljeni za matursko veče nećemo pisati, pošto se da vidjeti na fotosima, ali rodbina i prijatelji nestrpljivo su čekali njihov izlazak iz školske zgrade.Spremni su bili mobilni i nakon što su se maturanti pojavili počelo je snimanje.

Maturanti su se prošetali školskom ulicom, potom su glavnom ulicom stigli do BKC-a, odakle su autobusima krenuli za Hotel President, gdje će proslaviti svoje matursko veče.

Direktor škole Omer Ramić hvali maturante i kaže- svi prolaze:

“Imamo 90 maturanata, raspoređenih u 4 odjeljenja i od tog broja 40 je odličnih učenika.Međutim, njih 13 od prvog do devetog razreda imali su sve petice iz nastavnih predmeta.Bila je to uspješna generacija, koja je sebi i školi donijela mnogo diploma, medalja i raznih priznanja sa opštinskih, kantonalnih, federalnih , državnih i međunarodnih takmičenja.Preostaje mi da im čestitam završetak osnovne škole i poželim još mnogo uspjeha u daljem školovanju i životu”, rekao je direktor Ramić.

Učenik ove generacije je Tarik Čerkezović, kojem ovih devet godina ostaje u najljepšem sjećenju:

“Za mene je velika čast što sam proglašen učenikom generacije naše škole.Zahvalan sam svojim učiteljima, nastavnicima i svojim roditeljima, tako da su svi oni imali udjela u velikim rezultatima koje sam postizao u nastavi i vannastavnim aktivnostima.Posebnu zahvalnost upućujem i svojim vršnjacima, učenicima IX-b odjeljenja, jer su mi bili najglasnija podrška”.

Razgovarali smo s nekoliko maturanata o njihovim impresijama i željama za dalje školovanje!Alen Hamzić je zadovoljan dosadašnjim rezultatima u školi, ali žali zbog rastanka:

“Bilo je lijepo tokom ovih devet godina i eto stigli smo do kraja, tako da mi je na neki način i žao što se rastajemo, ali tako mora biti!Nastavit ću dalje u Medicinskoj školi, što mi je odavno bila želja, tako da nisam imao dilema kada je u pitanju nastavak”.

Sara Šišić:
“Zadovoljstvo je bilo učiti i družiti se s vršnjacima tokom ovih devet godina.Želim nastaviti školovanje u Gimnaziji Živinice i mislim da neće biti problema oko upisa pošto sam bila odlična učenica”.

Dalila Sinanović:
“Imala sam dobre drugarice i drugove, bili smo dobri đaci i sada idemo na ovo naše najljepše druženje u President.Nastavit ću školovanje u AIT Gimnaziji i nadam se da ću i u nastavku biti super učenica”.

Marin Tadić:
“Bio sam uspješan i zadovoljan sam uspjesima u osnovnoj školi.Bio sam i na raznim takmičenjima, pa i nagrade nisu izostale.Želja mi je upisati Elektro tehničku školu u Tuzli”.

Majra Mustafić:
“Imala sam uvijek smisla prema građevini, pa nisam puno razmišljala oko mog nastavka školovanja.Upisujem se na Građevinsku tehničku školu u Tuzli.Osim što volim taj poziv, mislim da neće biti teškoća oko zaposlenja i poslije kada završim fakultet”.

Benjamin Demiri:
“Bio sam odličan učenik, a želja mi je da nastavim u Medicinskoj školi Tuzla.Nadam se da ću uspjeti upisati se, ali o tome sada neću razmišljati, jer idemo na proslavu mature”.

I tako dok brižni roditelji, familija i prijatelji prate maturante do autobusa, rastajemo se od njih, uz želju za lijepim provodom u Presidentu, a naravno i daljem školovanju./Š.G./