Prva OŠ: Obilježili 85 godina osnivanja i uspješnog rada

Tokom maja škole na području naše općine obilježavaju dan škola, pa je tako danas i Prva OŠ obilježila 85 godina postojanja i uspješnog rada.Čestitke na današnjoj svečanosti, upriličene povodom Dana škole, uputio je općinski načelnik dr.Samir Kamenjaković, koji je tom prilikom istakao značaj ove odgojno obrazovne ustanove za našu lokalnu zajednicu i njene uspjehe tokom dugog niza godina.

Okupljenim prosvjetarima, zvanicama i zaposlenicima škole obratio se direktor Omer Ramić, a nakon čestitki osvrnuo se na postignute uspjehe tokom tekuće školske godine:

“Dokaz da i dalje nastavljamo sa kvalitetnim radom, kao i prethodnih godina, govore nam ostvareni rezultati u sferi redovnog odgojno obrazovnog rada, ali i rezultati takmičenja na kojima su naši učenici ostvarili sjajne rezultate, kako na općinskim, tako državnim i međunarodnim. Bili smo domaćini Međunarodne smotre folklora, zatim općinskog takmičenja iz matematike, kantonalnog iz njemačkog jezika, ali i XIX federalnog takmičenja Upozorenje na opasnosti od mina.Takođe nastojim poboljšati radne uslove u školi, te smo zamijenili vanjsku stolariju na cijelom objektu, zahvaljujući donaciji predstavništva Turske vojne misije u BiH, a sredstvima Vlade TK izvršena je nabavka i instalacija peći za centralno grijanje. Općina Živinice donirala je sredstva za nabavku 5 zelenih tabli i zamjenu poda u jednoj učionici, a sredstvima Vijeća roditelja izvršena je rekosntrukcija mokrih čvorova u starom dijelu škole i rekonstrukcija rasvjete u sali tjelesnog odgoja”, rekao je u svom obraćanju direktor Prve OŠ Omer Ramić.

Potom su direktor škole Omer Ramić, pedagog Mirsad Džuzdanović i pomoćnica direktora Meliha Kijametović uručili priznanja najboljim učenicima za postignute rezultate na raznikm takmičenjima, kao i najboljim učenicima od prvog do devetog razreda.

Za učenicu generacije Prve OŠ proglašena je Alma Ramić, koja se potom obratila prisutnima i zahvalila nastavnicima koji su joj bili uzor tokom proteklih devet godina.

Škola je uručila zahvalnice firmama i pojedincima koji su ostvarili korisnu i uspješnu saradnju sa ovom odgojno-obrazovnom ustanovom, a u mirovinu svečano je ispraćen bivši nastavnik likovnog odgoja Osman Šarić.Tokm svečanosti nastupili su učenici članovi folklorne sekcije, osnovne muzičke škole, recitatori, ritmička sekcija i voklani interpertatori./Š.G./