Na inicijativuroditelja učenika I –d razreda profesorice Mirzete Abadžić i II-d rareda profesorice Munevere Đug, ovih dana počela je adaptacija dotrajalog parketa u učionici Prve osnvone škole.

„Drago nam je da su roditelji zapazili u kakvoj učionici borave njihova djeca, pa su pokrenuli inicijativu koja se vrlo brzo i ostvaruje, tako da će djeca uskoro imati poboljšane uslove svakodnevnog boravka u školi“, kaže nam profesorica razredne nastave Mirzeta Abadžić.

Profesorica Munevera Đug kaže kako nastava neće trpjeti dok traju radovi u učionici:

„Za vrijeme dok se vrši zamjena dotrajalog parketa novim pločicama nastava ne trpi, već se izvodi u međusmjeni u slobodnim učionicama. Osim novih podnih pločica izvršiće se kompletno krečenje učionice, te postaviti ormari za registratore i učeničku dokumentaciju“.

Direktor Prve osnovne škole u Živinicama Mirsad Džuzdanović i Vijeće roditelja podržali su inicijativu da se izvrše neophodni radovi u pomenutoj učionici:

„Svi želimo bolje radne uslove za učenike i prosvjetne radnike, jer je to preduslov postizanju boljih odgojno-obrazovnih rezultata škole. Dovršetak adaptacije učionice će se dovršiti do kraja ove sedmce, a osim učešća u radu roditelji su na ovaj način prikupili 1200 KM, koliko će koštati postavljanje novih podnih pločica i krečenje učionice. Nadamo se da će ovakvih donacija biti i u narednom periodu, pošto još ima učionica u kojima treba poboljšati uslove rada“.

Primjer roditelja prvog i drugog razreda Prve osnovne škole Živinice zaslužuje pohvalu, pa bi dobro bilo da se na tome ne završi, već nastave započete aktivnonsti poboljšanja radnih uslova u školi!/Š.G./

Vaš komentar na članak: