U Prvoj osnovnoj školi danas je održan uspio Bazarni dan, na kojem su svoje radove prodavali učenici od prvog do šestog razreda ove odgojno obrazovne ustanove. Bazar je održan u sali za tjelesni odgoj od 11,30 do 12,30 sati i privukao je veliku pažnju učenika, njihovih roditelja i sugrađana.

“Posjetioci našeg Bazara danas su imali prilike vidjeti i kupiti mnogo raznih radova naših učenika, potpomognuti od strane svojih roditelja. Tako smo imali priliku vidjeti kako rade razne ukrase, bižuteriju, radove od gline, ali i razne poslastice, tako da je izbor bio širok, a i cijene su bile “prilagođene” spram mogućnosti”, kaže nam direktor Prve OŠ Živinice Omer Ramić.

Bazarni dan je predviđen Godišnjim programom rada škole, koji je danas realizovan. Aktivi I-IV razred i razredna vijeća V i VI razred dogovorili su datum održavanja Bazarnog dana. O tome kako će potrošiti prikupljene novce od prodaje učeničkih radova direktor Omer Ramić kaže:

“Značajan je odgojni faktor današnjeg Bazarnog dana, koji je uključio sve učenike pomenutih razreda u realizaciju tog velikog zadatka. Novce ćemo usmjeriti u poboljšanje uslova rada u nastavi, o čemu ćemo se dogovoriti sa nastavnim osobljem i tamo gdje bude najpotrebnije nabavićemo opremu i učila, kako bi učenicima poboljšali radne uslove”./Š.G./

Vaš komentar na članak: