U Živinicama je održana prva redovna sjednica Općinskog vijeća. Vijećnici su razmatrali Nacrt budžeta za narednu godinu, kao i Nacrt Odluke o njegovom izvršenju. Razmatrana je, između ostalog, Odluka o raspisivanju izbora u mjesnim zajednicama Općine Živince.

– Nacrt Budžeta Općine Živinice je stabilizirajući, razvojni i pravedan, naglašava načelnik ove općine. Kaže, predložen je u zakonskom roku, a do kraja ove godine očekuje prijedlog Budžeta, koji bi iznosio bi 16 miliona maraka, ističe Samir Kamenjaković, načelnik Općine Živinice. Prema Zakonu o lokalnim zajednicama Federacije BiH, načelnik općine Živinice, zatražio je raspisivanje izbora u Mjesnim zajednicama u roku od 60 dana. Od vijećnika u Živinicama zatrašio je da ustraju na projektu EKO SEP, jer Svjetska banka otkazala je Sporazum o završetku deponije za tri općine, navodi Kamenjaković.

Načelnik Općine Živinice, uputio je pismo namjere prema svim ambasadama u BiH, radi jačanja saradnje lokalnih zajednica iz zemalja okruženja i Općine Živinice. Kaže, sada očekuje i podršku općinskog vijeća./Lejla Kavazović/

Vaš komentar na članak: