U okviru Džumbus DIYYF, Tuzla Live udruženje sa mladom Džumbus ekipom organizuje poseban događaj za sve ljubitelje zanatskog piva. Prvi put u Tuzli, događaj Craftz Beer Fest, okupit će male BH pivare, popularne craftere, ljubitelje i majstore zanatskog piva.

Zbog kiše i loše vremenske prognoze najavljene za popodnevne i večernje sate, primorani smo odgoditi Craftz Beer Fest za 9.septembar od 15h, u Zlatarskoj ulici kod Kapije i tada  ćete moći probati razna kvalitetna piva koja su proizvedena u malim pivarama velikih ambicija.

Dolaze nam iz Mostara pioniri craft pivarstva na Balkanu, OldbridZ Craft Brewery, a iz Doboja Castrum Craft Brewery, pivara nastala prošle godine iz hobija i radoznalosti a već izrasla u prepoznatljivu i inovativnu pivaru u BiH. Također iz Srebrenice stiže Silvertown Breweryplod velike ljubavi prema pivu punijeg ukusa, te sarajevski Gelender,pivara koja je nastala iz strasti prema snowboardu, skateboardu, i sličnim ekstremnim sportovima.

Prvi tuzlanski craft festival prevashodno ima za cilj kvalitetnu prezentaciju ovog zanimljivog preduzetničkog zanata, te uz odlično pivo, roštilj i dobru muziku, kako nam rekoše iz Džumbuse ekipe, započeti novu tradiciju u druženju i okupljanju što većeg broja sličnih pivara i entuzijasta u Tuzli.

Pozivamo vas na čašu dobrog piva i druženje. Vidimo se u subotu u Zlatarskoj !/J.Husanović/

Vaš komentar na članak: