Od ranih jutarnjih sati počelo je obilježavanje 1.maja, Međunarodnog praznika rada. Prvi su poranili članovi Duvačkog orkestra Konjuh, koji po tradiciji održavaju svoj promenadni koncert, a “duvajući” ulicama grada stigli su do parka iz hotela Konjuh, gdje je već bio roštilj u punom kapacitetu, oko kojeg su se okupili građani na poziv SDP-a i Udruženja Josip Broz, čiji nam je predsjednik Fahir Spahić rekao:

“Po tradiciji ovdje se okupljamo u ranim jutarnjim satima, zajedno sa Duvačkim orkestrom Konjuh. Ima dovoljno ćevapa, sudžukica i pljeskavica, kao i napitaka i slatkiša, pa su svi bili zadovoljni. Poslije jutarnjeg druženja svako će nastaviti slaviti 1.maj po svom rasporedu”.

Kapelnik Konjuha Nail Hrustić je predvodio orkestar limenih instrumenata ulicama grada do parka:

“Lijepa je to tradicija u našem gradu, pogotovu ova neobična muzička čestitka, što rijetko gdje ima! U ovim teškim vremenima lijepo je odaslati našim građanima ovakvu poruku, da se prisjete starih dobrih vremena. Naš orkestar se podmlađuje, imamo podmladak koji je danas obilježio i svoju prvu godišnjicu nastupa sa našim orkestrom, tako da im želim još mnogo uspjeha”.

Okupljenim građanima jutros se pridružio i općinski načelnik Asim Aljić, koji im je čestitao i zaželio sretan 1.maj. Danas će biti lijepo i veom svečano na svim izletištima, bilo u vlastioj režiji ili u saradnji raznih grupa i udruženja./Š.G./

Vaš komentar na članak: