Predškolska ustanova “Mery Isabel” održala je večeras završnu manifestaciju III generacije predškolaca. Bogat kulturno-zabavni program održan je u velikoj sali BKC, koja je bila ispunjena roditeljima i familijom predškolaca.

Djeca su pokazala koliko su naučila recitujući prigodne pjesmice, dramskim prikazima, plesovima i pjesmama.

Osnivač predškolske ustanove mr.sci. Sanela Medley i direktorica Enida Selić su pozdravile prisutne, zahvalili se na posjeti, te poželjeli da posvetimo još više pažnje obrazovanju najmlađih. O tome je govorio i dr.Muhamed Omerović, profesor Univerziteta u Tuzli, koji je, između ostalog, rekao:

“Odgoj djece do šeste godine je najvažniji u razvoju čovjeka, a kako to rade u Predškolskoj ustanovi Mery Isabel sigurno mogu tvrditi da su djeca ovdje mnogo naučila, što vidimo i tokom večerašnjeg programa. Mi ćemo se zalagati da se dječija obdaništa otvaraju i u ruranim sredinama, tako da što više mladih obuhvatimo organizovanim odgojno-obrazovnim radom”.

Profesor Omerović poklonio je biblioteci Predškoleke ustanove Mery Isabel 4 knjige i tako obogatio knjižni fond ove ustanove.

 

Vaš komentar na članak: