Kako bi ubrzali sanaciju cesta u Živnicama održan je prvi radni sastanak predstavnika Općine i Direkcije regionalnih cesta TK. Rečeno je da će općina aktivno raditi na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, kako bi što prije krenula rekonstrukcija značajnih cestovnih pravaca.

Općina Živnice je preuzela obavezu rješavanja imovinsko-pravih odnosa na dijelovima puta koja će biti obnovljena u ovoj godini. Radit će se na izgradnji kružnog toka na dijelu puta prema Međunarodnom aerodromu Tuzla. U sklopu projkta bit će izgrađena i pješačka staza koja će voditi do osnovne škole u Dubravama.

Most na Spreči koji je godinama predstavljao opasnost za vozače, bit će izmješten. U planu je izgradnja novog, koji bi značio veću bezbjednost za sve učesnike u saobraćaju.

Raskrsnica kod Prve osnovne škole jedan je od projekata koji su započeli u prošloj godini. Nikad nije priveden kraju, zbog nerješenih imovinsko-pravnih odnosa. Općina je izrazila spremnost da se taj dio proglasi javnim interesom, što će ubrzati završetak radova.

Za rekonstrukciju puteva u Živnicama, Direkcija regionalnih cesta izdvojit će dva miliona KM./Emina Ibrić/

Vaš komentar na članak: