Udruženje porodica porodični ruralni edukativni centar PREC Živinice Vas poziva na radionicu „Snaga žene u borbi protiv predrasuda“, koja će se održati u prostorijama Udruženja PREC, u staroj osnovnoj školi Gračanica u MZ Gračanica u četvrtak, 22.6.2017. sa početkom u 17 sati.

Na radionici učešće će uzeti grupa Dinamika žene, koja djeluje u okviru Udruženja PREC, a koje Udruženje kroz aktivnosti osnažuje. Neke od članica kroz diskusiju će iznositi svoje životne priče o položaju žena na ruralnom području i izazovima sa kojima se suočavaju.

Na radionici će biti prikazan dokumentarna emisija „Žene u svijetu fudbala“, rađen u okviru Akademije za žene liderke Kvinna til Kvinna, uz podršku TV Živinice i ŽFK Fortuna Živinice, a gdje će na radionici učešće uzeti i članice ovog kluba. ŽFK Fortuna zahvaljujući upornosti i borbi, od naredne sezone takmičiti će se u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Fudbalerke pričat će nam o svojim životnim putevima i izazovima sa kojima su se suočavale kao fudbalerke od predrasuda do pobjede.

Također na radionici će biti i članice Streljačkog sportskog kluba Konjuh Živinice, a među njima i članice sa određenim tjelesnim poteškoćama, koje pored fizioloških prepreka, hrabro osvajaju medalje.
Pridružite nam se, i podijelite sa nama svoju priču, da udružene tražimo rješenja u borbi protiv predrasuda i sterotipa sa kojima se suočavamo. Dobro ste došli!

Za dodatne informacije o radionici ili aktivnostima Udruženja PREC Živinice možete se obratiti putem e-maila: prec.zivinice@gmail.com ili br.telefona: +38762894781./J.M./

Vaš komentar na članak: