Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, održao je danas, 23.decembra, radni sastanak sa načelnicima općina sa područja Tuzlanskog kantona. Sastanak je održan na inicijativu Saveza općina i gradova FBiH, sa ciljem predlaganja kandidata za predstavnike jedinica lokalne samouprave sa područja Tuzlanskog kantona kantona u organe i tijela Saveza općina i gradova FBiH.

Sjednica predsjedništva Skupštine Saveza, na kojoj će se utvrditi prijedlozi odluka o izboru organa i tijela Saveza biće održana polovinom januara, a Izborna Skupština Saveza u prvoj sedmici februara 2017. godine, što je u skladu sa odredbom Statuta Saveza kojom je propisano da se Skupština Saveza treba zakazati u roku od devedeset dana nakon potvrde izbornih rezultata lokalnih izbora. Sastanku su prisustvovali načelnici općina ili njihovi opunomoćenici, kao i direktorica Saveza općina i gradova FBiH, gospođa Vesna Travljanin. Pored utvrđivanja liste kandidata za organe i tijela Saveza, prisutni su iskoristili priliku za razmjenu iskustava i razgovor o stanju i položaju jedinica lokalne samouprave u Federaciji BiH.

Domaćin i organizator današnjeg sastanka je bio Jasmin Imamović gradonačelnik grada Tuzla, kao predstavnik lokalne zajednice koja je sjedište kantona./Press Grad Tuzla/

Vaš komentar na članak: