Večeras je održana Izvještajno-izborna skupština Rukometnog kluba Konjuh, ekipe koja je u minuloj sezoni osvojila 7. mjesto u Premijer ligi BiH.Sjednicom je predsjedavao predsjednik Skupštine RK Konjuh Asim Aljić, koji je predložio, a Skupština usvojila dnevni red sa sedam tačaka.

Nakon što je izabrano Radno Predsjedništvo u sastavu Asim Aljić, predsjednik i članovi Almir Šahinpašić i Nermin Smajić, u nastavku rada usvojeni su Izvještaj o radu za proteklu sezonu i Plan rada za narednu takmičarsku sezonu. Takođe su još usvojeni Izvještaj o finasijskom poslovanju za minulu sezonu i Finasisjki plan za narednu takmičarsku sezonu. Na Godišnjoj skupštine je usvojen i Srednjoročni plan razvoja RK Konjuh Živinice od 2016.do 2020.godine.

Izvještaj o radu RK Konjuh podnio je Mirza Tabučić. Istakao je da je Upravni odbor održao tokom sezone 32 sjednice, da je tokom sezone mnogo rađeno na organizaciji utakmica, izboru igrača i trenera.Dalibor Paligorić, direktor Konjuha, se osvrnuo na postignute rezulate u minuloj sezoni, radu sa mlađim kategorijama u koje je uključeno 150 mladih razvrstanih u 4 selekcije, od kojih su kadeti izborili učešće na turniru za prvaka BiH, koji se sutra odžava u Banja Luci.

Izvještaj o finasisjom poslovanju podnio je Almir Šahinpašić, koji se zahvalio sponzorima na podršci tokom sezone. RK Konjuh je u minuloj sezoni imao na raspolaganju oko 171 hiljadu KM.U narednom periodu planirano je više ulaganja u rad sa mlađim selekcijama, koje će i dalje biti okosnica za popunjavanje prve ekipe.Za narednu takmičarsku sezonu Konjuh planira više sredsta, ali zato i bolji plasman na tabeli. Prema usvojenom Finasisjkom planu za narednu sezonu predviđeno je 317 hiljada KM, te će Upravni odbor imati zadatak da obezbijedi dovoljno sponzora, kako bi ostvario planirane zadatke.

Po prvi puta večeras je na Izvještajno-izbornoj skupštini usvojen Srenjoročni plan razvoja RK Konjuh za period 2016.do 2020.godine. Plan je da RK Konjuh najdalje do konca ovog srednjeročnog perioda postane prvak BiH, te se plasira u SEHA ligu i evropske kupove. Za takav uspjeh planirano je 445 hiljada KM. Da bi se ostvario taj cilj tražiće se generalni sponzor koji bi mogao pratiti takve rezultate Konjuha, a do tada bi se uz uvođenje mladih iz juniorskog pogona, angažovala i nekolicina provjerenih asova rukometa. Već od naredne sezone moguć je angažman novih rukometaša, a dogovor je već postignut sa najboljim strijelcem Prve lige FBiH Aleksandrom Damjanovićem.

Na kraju rada večrašnje Izvještajno-izbrne skupštine u Upravni odbor Konjuha od 9 članova još su izabrani Edim Džambić, direkor Omege, te sportski radnici Mirza Memić i Namik Alagić./Š.G./

Vaš komentar na članak: