Prema ocjeni „Pokreta za Evropu i evropske integracije“, a uz prisustvo mnogih svjetskih ambasadora i visokog predstavnika Valentina Inzka, kao i predstavnika političkog i javnog života naše zemlje, Rukometna reprezentacija BIH izabrana je za najbolji sportski kolektiv naše države koja zbog svoje mulktietičnosti i principa djelovanja sa omladinskim sekekcijama na najbolji način promovira evropske principe i vrijednosti!

Ovo izuzetno priznanje primio je direktor rukometnih reprezentacija Gordan Muzurović, koji je u svom govoru izjavio:

„Sportisti svake zemlje, a u ovom slučaju naši rukometaši, su po pravilu bolji dio svakog društva, ne samo po ostvarenim rezultatima nego i kao primjer pravih ljudskih vrijednosti koji kao takvi i kreiraju atmosferu jednog društva! Rukometna reprezentacija je klasičan primjer kako to treba da izgleda!
Zahvaljujem se ljudima koji su prepoznali naš put, pogotovo u principu djelovanja koji se odnose na mlade selekcije koje u ovom trenutku žive i rade na velikom prostoru cijele Bosne i Hercegovine, i mi sa tim opredjeljenjem nastavljamo dalje gradeći na sportskim principima bolje sutra za naš rukomet u zemlji, u cjelini!
Bez obzira na probleme s kojima se suočavamo, s ponosom možemo istaći da u ovom trenutku imamo u pogonu svih 5 reprezentativnih selekcija koje na isključivo sportskim principima grade svoju budućnost, što je opredjeljenje i strategija reprezentativnog djelovanja kao i strategija Rukometnog saveza BiH u cjelini!
Ako su to evropski principi, a očigledno jesu, onda smo još više zahvalni na dodjeljenom priznanju koje je konkretni suport za dalji rad”!

Obraćanje direktora Muzurovića je nagradjeno gromoglasnim aplauzom i čestitanjima prisutnih!/Press Služba
Rukometna reprezentacija BiH/

Vaš komentar na članak: