Danas je OO SBB Fahrudin Radončić Živinice organizovao potpisivanje ugovora za stipendiranje učenika i studenata od strane vijećnika u OV Živinice iz ove političke partije. Ovo je druga godina od kada su vijećnici Faruz Tulumović, Mehmed Alispahić i Nusret Šabanović odlučili stipendirate učenike i studente.

O motivima koji su ga opredjelili da stipendira mlade, Faruz Tulumović kaže:

“Vijećnici SBB i ove godine odlučili su isplatiti stipendije na godišnjem nivou za naše mlade sugrađane, a mi smo to obećali i u izbornoj kampanju pred lokalne izbopre. Mi svoje riječi provodimo u djelo. Svoja obećanja građanima ispunjavamo i više od 100 odsto. Danas sam sretan što sam u mogućnosti pomoći petorici mladih ljudi da svoje školovanje uspješnije pohađaju, ali ujedno žalim što institucije ne obavljaju svoju zadaću koja im je povjerena. Dolaze nam novi izbori i nadam se da će građani znati izabrati one ljude iza kojih stoje djela”.

Predsjednik OO SBB Živinice Mehmed Alispahić je prilikom dodjele stipendija mladim ljudima izjavio:

“Mi smo i prošle godine stipendirali učenike, tako da su svakog 15-og u mjesecu dobivali novce. Mi na godišnjem nivou za stipendije isplatimo po 1200 KM i drago nam je da to mnogo znači toj djeci, jer nemaju drugog načina da im roditelji obezbjede potrebne uslove. Mi smo organizovali potpisivanje ugovora za stipendije kako bi podstakli i druge da čine dobra djela. Ovo ne znači ucjenu s naše strane i svi roditelji naših stipendista su slobodni glasati za one kandidate za koje misle da najviše mogu učiniti za našu zajednicu”.

Danas je devet mladih ljudi, zahvaljujući vijećnicima OV Živinice Faruzu Tulumoviću i Mehmedu Alispahiću, dobilo stipendije u iznosu od po 1200 Km, a jedan od njih-Ismet Delalić, maturant Mašinske škole Živinice-smjer informatika je rekao:

“Zahvaljujem se ovim dobrim ljudima, uz čiju pomoć će mi biti lakše završiti obrazovanje u Živinicama, a nadam se da ćeme pomoći i kada budem studirao. Obećao sam da ću im se odužiti dobrim uspjehom u školi”!

Obraćanje kandidata za sve nivoe vlasti

Na današnjem okupljanju u prostorijama SBB Živinice predsatvili su se i kandidati za predstojeće izbore 12. oktobra. Prisutnima su govorili Sanel Razić-kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Rešid Kurtić-kandidat za Predsatvnički dom Parlamenta BiH, Enida Rizvić- kandidat za Predsatvnički dom Parlamenta FBiH i kandidati za Skupštinu TK Zijad Hadžikić, Besima Jagodić i Snežana Marković.

Govorili su o ciljevima i zadacima koji očekuju ovu političku partiju ukoliko im građani ukažu povjerenje na općim izborima 12.oktobra./Š.G./

Na slikama: Sa dnašnjeg potpisivanja ugovora sa učenicima i studentima

Vaš komentar na članak: