Općinski odbor SDA Živinice nastavlja lijepu tradiciju organizovanja “Bajramskog prijema”. Tako je bilo i danas, drugog dana Ramazanskog bajrama. U prostorije ove političke partije okupilo se članstvo, predvođeno rukovodstvom.

Predsjednik OO SDA Živinice dr.Denijal Tulumović uputio čestitku povdom velikog praznika Ramazanskog bajrama:

“Svim Živiničanima čestitam najveći islamski praznik Bajram Šerif Mubarek Olsun. U organizaciji OO SDA Živinice okupili smo se da proslavimo praznik u našim novim prostorijama, koje smo ovih dana renovirali, u nadi da ćemo s novim prostorom krenuti još intenzivnije u aktivnosti na dobro svih naših građana. Za nas je bitno da se ovako okupimo, da jedni drugima halalimo i oprostimo eventualne pogreške, te da u rahatluku proslavimo naš veliki praznik Bajram”.

Prema riječima vijećnika iz SDA Naila Jusića, jedan od glavnih ciljeva je da se ljudi druže, jer se druženjem svi bolje razumijemo i to su lijepi bajramski običaji, kada smo spremni na međusobno praštanje i pomirenje.

Vrata SDA Živinice bila su danas otvorena za bajramska druženja, kako za članove SDA, tako i ostale građane, a na meniju su se našle tradicionalne poslastice, baklave, hurmašice, kafa i ostalo što ide uz ovakva druženja./Š.G./

Vaš komentar na članak: