Sekcija Šerići: Lovačka čorba u pravom trenutku

Snježni nanosi otežali su uslove života brojnoj divljači na području živiničkih šuma.U LD Toplici čine napore da se do hranilišta dostavi neophodna hrana, kao što je kukuruz, so i ostalo što je potrebno za preživljavanje srneće i druge divljači.

U sekciji Šerići imaju i drugih problema, a odnose se na sječu šuma u predjelu Dubrava, gdje se namjerava produžiti odlagalište za potrebe RMU Banovići. Lovačko udruženje stalo je uz aktiviste i sve građane s područja Priluka, Šerića i Suhe, kako bi se spriječila dalja sječa šume i uništenje okolnih izvorišta, kao i razne divljači u ovim šumskim predjelima.

Tokom jučerašnjeg dana grupa lovaca sekcije Šerići bila je podrška tokom održavanja proširene sjednice savjeta tri pomenute mjesne zajednice, te su u obližnjoj lovačkoj kući pripremili kuhano jelo, kako bi se tokom hladnog podneva okupljeni mještani ugrijali toplom čorbom, koju veoma dobro znaju pripremiti lovci.

Aktivisti sekcije Šerići Hasib Hodžić i Ismet Aličić ističu da su uvijek za zaštitu prirodne sredine i da podržavaju mještane, jer i sami znaju od kolike je važnosti potreba za zdravom sredinoim za život svih u ovom kraju naše općine./Š.G./