Sekcija Zlatna dob: Nova predsjednica Mira Boro

Članice Zlatne dobi se sastaju svakog četvrtka u prostorijama Crvenog križa, pa je tako bilo i danas, gdje se druže uz kafu i dogovaraju o aktivnostima. Svake godine biraju novu predsjednicu, a od sada to je novoizabrana Mira Boro, aktivista od prvog dana formiranja Zlatne dobi. Ona je nakon jednogodišnjeg mandata Bahre Avdaković, stupila na ovu dužnost. Zamjenica predsjednice je Enefa Šehović.

Mira Boro, uz druženje četvrtkom, rado piše pjesme, učestvuje na književnim večerima i promocijama knjiga, rado se nalazi i u raznim humanitarnim aktivnostima. nedavno je u Zlatnoj dobi bilo neobično veselo, jer je Mira proslavila 80-ti rođendane, pa se pjevalo i veselilo uz švedski sto slatkiša i napoitaka. O svom angažmanu za predsjednicu Zlatne dobi kaže:

“Svi smo ovdje sa velikim radnim iskustvom i aktivnostima u društveno-političkim organizacijama i raznim udruženjima tokom niza godina, a ovo u Zlatnoj dobi nam dođe kao ulazak u mirnu luku, gdje opuštene djelujemo, družimo se i usput smo uključeni u humanitarni rad, spram mogućnosti pošto smo uglavnom penzionerke ili domaćice.Rado organizujemo izlete, tako da putujemo po mjestima TK, nedavno u Ajdinoviće kraj Olova, a jedna grupa je putovala i u Banju Koviljaču.Nastavićemo sa akcijama kao i do sada, a to znači pretežno humanitarne aktivnosti i pomoć osobama u stanju socijalne potebe.Pripremamo i razne tribine, dolaze nam doktori i pedagozi i drže prigodna predavanja”.

Članice Zlatne dobi djeluju kao sekcija pri Crvenom krstu/križu Zivinice, redovno organizuju proslave državnih i vjerskih praznika, radionice, tako da će vrijeme do Nove godine upotpuniti zanimljivim sadržajima!/Š.G./

Na slici: Predsjednica Mira Boro