Povodom 19.juna Dana općine Živinice održaće se više sportskih manifestacija u poslovnoj zoni Ciljuge. Tako će se u subotu, 18.juna, od 11 sati, u organizaiji općine Živinice i klubova koji egzistiraju na toj lokaciji/Aero klub Fenix, SSK Konjuh i Karting klub Živinice/, održati takmičenja u slijedećim sportskim disciplinama:

1.AERO RELY SA OBLETOM REJONA TK. NAKON RELIJA PREDVIDJENI SU PROMOTIVNI LETOVI SA 15 RAZLIČITIH VAZDUHOPLOVA AVIONA, HELIKOPTERA, ŽIROKOPTERA JEDRILICA I MOTORNIH ZMAJEVA.

2.REVIJALNA KARTING UTRKA „ VELIKA NAGRADA ŽIVINICA „GDJE ĆE UČEŠĆE UZETI SVI KARTING KLUBOVI IZ BIH I NEKOLIKO NATJECATELJA IZ SUSJEDNIH DRŽAVA.NA STAZI CE UCESTVOVATI OKO 30 RAZLIČITIH KARTING VOZILA U PET RAZLIČITIH KATEGORIJA.

3.TAKMIČENJE U SPORTSKOM STRELJAŠTVU POD NAZIVOM „MEMORIJALNI TURNIR MEHMED KORAJAC“U DISCIPLINI SERIJSKA VAZDUŠNA PUŠKA U TRENUTNO PRVOM ZATVORENOM STRELIŠTU NA PODRUČJU TK, UREĐENOM ZA KORIŠTENJE SPORTSKOG VATRENOG ORUŽJA.

Organizatori pozivaju sve građane na ovaj izuzetno bogat sportski događaj, koji počinje u 11 sati, u subotu 18.juna. To je događaj kakav se rijetko viđa, da tokom jednog dana nastupaju piloti, karting vozači i ljubitelji streljaštva. Organizatori su pripremili besplatne promotivne vožnje i korištenje strelišta./Predsjednik AK Fenix Safet Dervišević, predsjednik Karting kluba Živinice Denis Tulumović i predsjednik Streljačkog kluba Konjuh Mirnes Džinić/

Vaš komentar na članak: