U cijeloj Bosni i Hercegovini traje akcija prikupljanja novčanih sredstava za šestomjesečnog Arslana Kulačića, kojem je pri rođenju dijagnosticiran tumor iz grupe embrionalnih tumora.Ljekari s klinike Acibadem u Istanbulu ne preporučuju drugu operaciju nego isključivo hemoterapiju koju trenutno ne može primati u BiH, nego u Istanbulu.Ni ovog puta humanost običnih ljudi nije izostala.

Pomogli sportisti, navijači, ugostitelji

Živiničani su, putem svojih sportskih kolektiva u koje su kao članovi ili simpatizeri uključeni, pokazali ovih dana izvjesnu i pohvalnu dozu humanizma.

Naime, na prijateljskim i pripremnim duelima živinički sportisti su propagirali za pomoć malom Arslanu Kulačiću, koji se nalazi u teškom stanju i nakon operacije u Turskoj.

U organizaciji KK Spartans za malog lava od prihoda sa utakmice i dobrovoljnih donacija je prikupljeno 520 KM, od KK Zivinice za liječenje šestomjesečne bebe je obezbijeđena suma od 545 KM, dok su rukometaši, navijači i simpatizeri RK Konjuh za ovog bolesnog dječaka sakupili 850 konvertibilnih maraka.

Pohvalan gest humanih Živiničana

Pored sportskih klubova u akciju spašavanja ovog mladog života uključili su se i pojedini ugostiteljski objekti i građani i građanke ovoga grada. Mada u ovim akcijama nisu prikupljena značajna novčana sredstva, izuzetno je pohvalna gesta Živiničana./R.Dž/

Vaš komentar na članak: