SSK Konjuh:Održan Memorijal Ahmed Muratović-Adi

Streljački sportski klub Konjuh nastavlja tradiciju sjećanja na svog rano preminulog člana Ahmeda Muratovića Adija, u čiju čast je održan memorijalni turnir u gađanju vatrenim oružjem.Prije početka turnira rodbina, prijateljji i članovi kluba položili su cvijeće na mezar u Bašigovcima , nakon čega je održana prezentacije lika i djela Ahmeda Muratovića.

Ahmed Muratović rođen 21.decembra 1996.godine u Sarajevu, općina Centar, sin je Hasana i majke Samire. Rano djetinjstvo provodi u Dubravama, gdje je 2011.godine završio osnovnu školu, a dalje je nastavio obarazovanje u JU Gimnaziji Živinice.

Kao odličan učenik upisuje se na Ekonomski fakultet u Tuzlu 2015.godine.Još u osnovnoj školi, koju je završio kao učenik generacije, pokazuje sklonosti ka prirodnim naukama, ali i sportu, umjetnosti i drugim društvenim aktivnostima. Dobitnik je ogromnog broja diploma i priznanja koje je osvojio na raznim takmičenjima.Nakon upisa Ekonomskog fakulteta u Tuzli, koji veoma uspješno pohađa, njegova inteligencija, marljivost i prodornost dolaze do punog izražaja.Svoje liderstvo upotpunjuje angažmanom u Asocijaciji studenata Ekonomskog fakuteta, gdje je biran za predsjednika Upravnog odbora. Jedan je od nosilaca projekta E4U, čija je poruka da mladi trebaju svoje znanje pokloniti našoj zemlji, ostati ovdje i graditi perspektivu. Za ovaj projekat najveće riječi hvale uputio je šef delegacije Europske unije u BiH gospodin Wigemark, koji je posjetio Ekonomski fakultet u Tuzli i u Sarajevu organizovao poseban prijem za nosioce ovog projekta. Trajno su zabilježeni Ahmedovi briljantni nastupi na TV Face i TV7, u vezi ovih aktivnosti.

Iako je bio studnet III godine, njegovo vrhunsko poznavanje informatike, engleskog i njemačkog jezika su ga napravili motornom sangom u porodici i familiji.

Bio je dobar košarkaš u klubovima „ABC Basket“ i KK „Živinice“. Od malih nogu je član-poletarac Lovačkog kluba „Toplica“ Živinice, a najmlađi ocjenjivač lovačkih trofeja u BiH postao je 2011.godine.

Jedan je od osnivača prvog Futsal kluba FC „Bašigovci“, a bio je i član Airsoft kluba „ONE“ Tuzla.Svoju ogromnu ljubav prema oružju, osim lova, iskazivao je i kroz streljaštvo Kao član Streljačkog sportskog kluba „Konjuh“ Živinice, osim na takmičenjima, svoj doprinos je dao i u akcijama na uređenje strelišta na Ciljugama, gdje je danas i održan Memorijal u njegovu čast.

Tako je danas na strelištu u Ciljugama prvo mjesto u ženskoj kategoriji osvojila Šaha Hodžić sa 84 kruga, dok je u muškoj kategoriji sa 87 krugova pobijedio Admir Hatunić.Ističu kako za njih ova pobjeda mnogo znači jer će ih uvijek podsjećati na lik i djelo svog kolege Ahmeda Muratovića.Drugo mejsto u ženskoj kategoriji pripalo je Lamiji Bešić, a 3. je bila Lejla Nišić.Kod muških drugi je  Miralem Omerčić, a 3. mjesto osvojio je Osman Nurkić./Š.G./