Danas je posljedni dan zimsko raspusta za osnovce i srednjoškolce i već sutra, 30.januara, školsko zvono označava nastavak tekuće školeke godine. Dana za odmor bilo je mnogo, pa su ga učenici koristili onako kako je ko želio.

U razgovoru sa odredjenim brojem školaraca istakli su kako knjigu nisu zaboravili, ali da je bilo vremena za igru i rekreaciju to svakako nisu propustili. Dovoljno snijega omogućilo je igre na snijegu, skijanje, sankanje, pravljenje Snješka, grudvanje…

Na polugodištu učenici naših škola postigli su zapažene rezultate, pa će tako, a možda i još bolje, nastaviti do kraja školske godine. Tokom raspousta prosvjetni radnici su vrijeme koristili za organizaciju seminra i stručnih predavanja, menadžmenti škola su brinuli o manjim popravkama na školskim zgradama i pripremi grijanja učionica, što će za neke škole biti veliki problem ovih hladnih dana.Uz to provodi se i procedura prijema novog nastavnog osoblja na osnovu raspisanog javnog oglasa za nedostajući nastavni kadar.

Našim učenicima osnovnih i srednjih škola i svim zaposlenicima javnih ustanova želimo sretan početak i mnogo usjeha u drugom polugodištu!

Vaš komentar na članak: