Svečanosti otvorenja obnovljene zgrade za hirurške discipline u okviru Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla prisustvovali su premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić.

GRADINA – SVECANO OTVORENJE 2016 62Nakon šestomjesečnih radova okončan je projekat Svjetske banke u Federaciji Bosne i Hercegovine u saradnji sa Federalnim ministarstvom prostornog uređenja. Vlada Tuzlanskog kantona također je dala značajnu podršku Javnoj zdravstvenoj ustanovi Univerzitetski klinički centar Tuzla u pripremi i implementaciji ovog projekta.

„Zavaljujući ovom projektu uveliko su poboljšani uslovi za još kvaliteniji rad naših zdravstvenih radnika, a samim time i brži oporavak pacijenata”, kazao je ovom prilikom ministar Hadžiefendić i zahvalio svima „koji su učestvovali u ovom izuzetno važnom projektu za zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona u cjelini.”
Ministar Hadžiefendić također je kazao da je obnova koštala milion i 37 hiljada KM, a radove koje su završeni u roku i prema standardima koje zahtijeva Evropska banka, izvodile su dvije domaće kompanije iz Tuzle.

Hirurška klinika je obnovljena prema svjetskim standardima, a mjere energijske efikasnosti koje su implementirane odnosile su se na termoizolaciju fasade sa površinom od 4.800 m2. Zamijenjeni su dotrajali prozori novim koji imaju nizak koeficijent prolaska toplote te implementiran sistem automatske regulacije temperature./Odjeljenje za informisanje Vlade TK/

Vaš komentar na članak: