Kako smo već pisali danas se u Drugoj osnovnoj školi održavo takmičenje osnovaca iz islamske vjeronauke. Nakon obavljenog testiranja i pregleda urađenih učeničkih radova na red je došlo i proglašenje najboljih učenika i škola.

Tako je u konkurenciji devetih razreda prvo mjesto sa osvojenih 290 bodova pripalo Drugoj OŠ, koja je nastupila u sastavu: Samra Dugonjić, Amina Kozarević i Aldijana Tulumović.

Sa osvojenih 281,5 bodova plasirala se ekipa OŠ Šerići na drugo mjesto, u sastavu: Zerina Đulović, Samra Suljić i Emina Zenunović.

OŠ Gračanica osvojila je treće mjesto sa 240,5 bodova.Ekipa ove škole nastupila je u sastavu: Melika Delić, Ismail Durić i Selma Salihović.

Općinu Živinice na regionalnom takmičenju predstavljat će tri najbolje plasirana takmičara devetih razreda, a to su: Samra Dugonjić sa osvojenih 100 bodova (Druga OŠ), Amina Kozarević 98 (Druga OŠ) i Emina Zenunović (OŠ Šerići) sa 96 osvojenih bodova.

U konkurenciji učenika VIII razreda devetogodišnje osnovne škole općine Živinice prvo mjesto osvojila je ekipa Druge osnovne škole sa 213 bodova. Ekipa je nastupila u sastavu: Azra Mahmutbegović, Edina Mešić i Azra Imamović.

Drugo mjesto je osvojila ekipa OŠ Donja Višća sa 199,5 bodova.Ekipa je nastupila u sastavu: Lejla Kuljančić, Merima Jusufović i Belma Šabanović.

Na treće mjesto plasirala se ekipa oŠ Gračanica sa ukupno 196 bodova.Ekipa je nastupila u sastavu: Amina Jusić, Elmina Vrtagić i Ajdin Nukić.

Općinu Živinice na regionalnom takmičenju predstavljat će tri najbolje plasirana takmičara VIII razreda, a to su:Azra Imamović (Druga OŠ) 95 bodova, Adna Dedić (Prva OŠ) 85 i Sumeja Mahmutbegović (Prva OŠ) 82 boda.

Ekipu učenika VIII i IX razreda Druge osnovne škole pripremala je profesorica vjeronauke Jasmina Imamović, koja nam je, nakon proglašenja rezultata, izjavila:

“Svi smo radosni nakon osvojenih prvih mjesta u konkujrenciji VIII i IX razreda. Čestitam mojim učenicima koji su vrijedno radili pa ni rezultati nisu izostali. Ovo je potvrda kontinuiteta našeg uspješnog rada, jer smo do sada više puta osvajali prva mjesta na općinskom i kantonalnom takmičenju iz islamske vjeronauke”./Š.G./

Na slici: Ekipe pobjednice i najbolje učenice koje će učestvovati na Kantonalnom takmičenju

Vaš komentar na članak: