Prolazi još jedna godina koja će se među mladima Crvenog križa općine Zivinice dugo pamtiti. Ove godine imali su niz uspješnih aktivnosti, a kruna svega je osvajanje vicešampionske titule na državnom prvenstvu, nedavno održanom u Mostaru.

Aljić Abdurahman, predsjednik mladih CK općine Živinice je zadavoljan uradjenim tokom ove, 2016.godine:

“Tim mladih Crvenog križa općine Živinice je u godini koja je skoro pa iza nas odradio niz akcija od kojih bih izdvojio akcije dobrovoljnog darivanja krvi, besplatnog mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi za građane, prikupljanje humanitarne pomoći, pokazne vježbe iz oblasti prve pomoći i mnogo drugih akcija. Tim mladih Crvenog križa broji preko 100 volontera različite starosne dobi i ovim putem pozivamo sve mlade koji imaju slobodnog vremena, a žele ga kvalitetno iskoristiti, da nam se pridruže”.

Humanost kao bitna odrednica svakog društva mladi shvataju i kao svoju obavezu da pomognu u svakoj prilici onima koji su u krizi, a to nas sve moze zadesiti.Što se tiče Državnog takmičenja BiH, ekipa je sa pripremama krenula još u decembru 2015. godine na čelu sa instruktorom Elvinom Mašićem.

“Nakon dva prva mjesta na općinskom i kantonalnom takmičenju, ekipa se plasirala na federalno takmičenje, sa kojeg smo kao drugoplasirana ekipa stekli pravo učešća na državnom takmičenju.Takmičenje se održalo u Mostaru 10.12.2016.godine gdje je naša ekipa zauzela 2. mjesto i time stekla titulu viceprvaka Bosne i Hercegovine u pružanju prve pomoči.Učešće je uzelo 12 ekipa, 6 sa područja FBiH, te 6 ekipa iz RS-a.
Ekipe su imale priliku pokazati znanja iz pružanja prve pomoći na poligonima kao što su minsko polje, ruševine, migrantska kriza, nesreća na pilani i saobraćajna nesreća”, kaze nam predsjednik Abdurahman Aljic.

Poželimo mladima CK još mnogo uspjeha, a na akraju pomenimo i imena viceprvaka BiH, koji su ovu laskavu titulu izborili u Mostaru: Amila Muratović- kapiten, Almira Omerbegović, Melisa Klopić, Jasmina Bešić, Eldar Ćehajić i Semir Muhić./Š.G./

 

Vaš komentar na članak: