Tradicionalni ispraćaj gimnazijalskih maturanata

Mnoga majska dešavanja upotpunjuju maturnati osnovnih i srednjih škola. Među prvima ulicama grada juče su prošetali maturanti JU Gimnazija, a danas i MSŠ Živinice. Lijepa sjećanja i uspomene tokom četiri godine zajednice ponijeće sa sobom, kao i posljednjeg srednješkolskog dana.

Maturanti JU Gimnazija Živinice, sada vec tradicionalno, zadnji radni dan četvrtog razreda izvode defile gradom gdje uljepšavaju monotonu svakodnevnicu pjesmom i ubacuju malo boje u sivilo svojim šarenim majicama.

Nakon izvedbe defilea, kreće se na zajedničku kafu, te na Zlaću, gdje zajedno sva odjeljenja sa svojim razrednim profesorima slave završetak srednjoškolskog školovanja.

Ove godine JU Gimnazija Živinice ispraća 2 odjeljenja, od ukupno 44 maturanta, sa razrednicima IV1- Olivera Kulić i IV2- Redžo Butković.

” Ovo je jedna od boljih generacija koje izlaze iz Gimnazije. Tokom njihovog školovanja pokušali smo, pored toga da od njih stvorimo uzorne učenike, napravimo i dobre ljude. Ja im želim svu sreću u nastavku” – izjavio je profesor Redžo Butković.

U razgovoru sa maturantima iznijeli smo zaključak da će velika većina nakon Gimnazije upisati fakultete, te da se uveliko već spremaju za prijemne ispite.

Maturantima je jos ostalo da 11.maja proslave svoje Matursko veče. Nadaju se da ćete im se pridružiti u što većem broju!/Elda Lolić/