U nedjelju, 17. aprila u Behram-begovoj medresi u Tuzli Udruženje „Prosvjetitelj“ organizovalo je manifestaciju i turnir u malom nogometu povodom 24. Godišnjice Armije BiH. Manifestaciji se odazvao veliki broj naših članova, a na turniru je učestvovalo čak 24 ekipe.

Na samom početku prisutnima se obratio Nerzudin Hajdarević, predsjednik Udruženja koji je prisutnima zaželio dobrodošlicu i podsjetio ih na važnost Armije BiH i na obilježavanje godišnjice njenog osnivanja.

Nakon toga prisutnima se obratio Edin Haračić dobitnik najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan, koji je kroz svoje obraćanje pažnju posvetio dešavanjima tokom raznih akcija oslobađanja teritorija RBiH od agresorskih snaga. Nakon održanog predavanja Haračiću je uručeno posebno priznanje Udruženja „Prosvjetitelj“ Zlatna plaketa.

Nakon ovog dijela počeo je turnir u malom nogometu. Učešće je uzelo 24 ekipe odnosno općinskih timova Udruženja. Treba napomenuti da je u turniru učestvovala i ekipa iz Švicarske.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Živinica, drugi je bio tim Lukavca, treći Čelića, a četvrto mjesto je pripalo ekipi Zenici. Najboljim igračem proglašen je Emir Numanović (tim Lukavac), za najboljeg golmana Namir Škaljo (tim Zenica), za fair play igrača Nedim Hasić (tim Nemila) i za fair play ekipa iz Švicarske.

Udruženje se još jednom pokazalo kao izuzetan organizator i kao jedno od rijetkih udruženja koje konstantno obilježava značajne datume za Bošnjake./Alem Dedić/

Vaš komentar na članak: