Tuzla: Uljepšajmo dan njuškicama u azilu

I ove godine, kao i prošle, u mjesecu kada svi pokušavamo tekuću godinu zaključiti nečim lijepim, Udruženje za zaštitu životinja „Nirina“ se odlučilo takvo nešto priuštiti njuškicama u Tuzlanskom azilu.
Baš kao u decembru 2014., i ove godine ćemo trebati vašu pomoć…

Godina, kao i svaka, teška je za one četveronošce koji su još uvijek tamo, koji čekaju da se pojavi neko kome će se svidjeti, neko koga će šarmirati mahanjem repa, neko ko će ih zauvijek odvesti iz blata, iz kaveza, sa zime na neki topli jastuk, u neki topli ćošak koji će biti samo njihov, pa barem na kratko.
U posljednje 3 godine, koliko Udruženje za zaštitu životinja „Nirina“ vodi ovaj azil, udomilo se preko 600 pasa, i misija djevojaka iz „Nirine“ nije završena. Iako su uvijek u minusu sa sredstvima i snagom, one svakodnevno rade na tome da usreće pse koji su napušteni.

Azil trenutno broji 750 pasa, ali ne toliko ruku koje će ih pomilovati, koje će im dati slatkiš.
Zato vas molimo, da se odazovete i ovoj akciji.

Usrećimo ih barem te nedjelje. Dobrodošli su svi, mali i veliki, znani i neznani. Dođite u nedjelju, 20.12. u 11 sati, u tuzlanski azil na Paša bunaru, ponesite sa sobom puno ljubavi i pružite je barem jednom psu.
Ukoliko se neko odluči ponijeti poklon psima u azilu, bićemo mu zahvalni. Hrana je uvijek potrebna, i s takvim poklonom će svi biti oduševljeni. Bila ona suha ili konzerva, riža, tjestenina, stari hljeb ili „ručak od juče“, psi će je rado pojesti. Staru deku, ili jastuk koji ne koristite, ili pak zdjelicu iz koje bi pas mogao jesti, a vama skuplja prašinu, ponesite sa sobom, mi ćemo sve iskoristiti.

Jedino i sigurno što vam mi možemo obećati je pregršt pozitivne energije, smijeha i ljubavi. Oni zaslužuju takav dan, zar ne?! Pomozite nam da se barem taj dan prave važni jer imaju Vašu pažnju.

Paša bunar, 20.12.2015., u nedjelju, u 11 sati. Dobrodošli!/J.Husanović/