Tačno u sedam sati počela je predizboirna šutnja pred lokalne izbore. Zabranjeno je svako stranačko oglašavanje, politička agitacija, slanje motivirajućih sms poruka i slične aktivnosti.

Danas je dan kada bi građani trebalo da razmisle o svim informacijama koje su do njih stizale iz stranaka, o obećanjima koja su odaslali kandidati, da razmisle i o načinu na koji su stranke i nezavisni kandidati poručivali to što su poručivali.

Cilja je da sutra zaokruže onog kandidata ili stranku za koju ocijene da će najviše učiniti u njihovoj lokalnoj zajednici.

Izbori sutra od 7 do 19 sati

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini bit će održani sutra, a svoje biračno pravo građani će iskoristiti između sedam i 19 sati,a provode se za: 74 općinska vijeća u Federaciji BiH, 57 skupština općina u Republici Srpskoj, 131 načelnika općine u BiH, četiri gradska vijeća u Federaciji BiH (Bihać, Tuzla, Zenica i Široki Brijeg), šest skupština gradova u Republici Srpskoj (Prijedor, Bijeljina, Banja Luka, Doboj, Zvornik i Trebinje), 10 gradonačelnika gradova u BiH i Skupštinu Brčko Distrikta BiH.

Osim 131 načelnika i 10 gradonačelnika na lokalnim izborima 2016. godine bira se i 3.136 vijećnika/odbornika, od čega 26 predstavnika nacionalnih manjina./Izbori.ba/

Vaš komentar na članak: