Bosanski kulturni centar će i ove godine biti domaćin raznih kulturnih dešavanja u kojima će građani živiničke dijaspore, ali i svi zainteresovani građani općine Živinice, moći uživati u okviru manifestacije „Dani dijaspore“, a koju načelnik općine Živinice dr.Samir Kamenjaković, sada već tradicionalno, organizuje od 25. do 29. decembra.

Ove godine, manifestacija počinje otkrivanjem spomen ploče Bosanske dinastije Kotromanić uz historijski čas (zgrada Općine) i uz svečani defile limene glazbe se nastavlja u BKC-u izložbom slika sa likovne kolonije, a završit će posjetom Planinarskom društvu „Drenik“, gdje će se manifestacija „Dani dijaspore“ i zatvoriti.

Pored pomenutih, građani će moći uživati i u drugim kulturnim dešavanjima koji će biti predstavljeni u BKC-u, koji će pomoći očuvanju veza građana koji žive u dijaspori sa građanima općine Živinice, kao i očuvanju tradicije.

Cilj manifestacije „Dani dijapore“ je prije svega druženje, a zatim i povezivanje živiničke dijaspore sa građanima općine Živinice, kao i animiranje naših građana koji žive i rade u inostranstvu da se uključe kao investitori u razne razvojne projekte naše Općine.

U vezi sa tim, pozivaju se svi građani koji žive i rade u dijaspori i zainteresovani građani općine Živinice da prisustvuju obilježavanju manifestacije „Dani dijaspore“, uz bogat i zanimljiv program koji je prilagođen svim uzrastima./JU BKC/

Vaš komentar na članak: