Roditelji poginuli sinova na PK Dubrave će  u srijedu, 18.10.2017.godine, u vremenskom intervalu od 12:00 do 13:00 sati održati mirne protestne šetnje građana Živinica.

Ovaj vid iskaza nezadovoljstva – organizovanja protestne šetnje jeste sudski nemar u smislu procesuiranja odgovornih lica za nesreću koja se dogodiola 21.januara 2015.godine na PK „Dubrave“, kada su smrtno stradale četiri osobe.

Obzirom da je protokolom protestne šetnje predviđeno na kraju protestne šetnje zadržavanje na prostoru Trga do Suda, POZIVAMO Vas da se navedenog dana tačno u 12:55 sati na platou Trga, pojavite pred nama učesnicima protesta –građanima zbog kojih i postojite i da nam tom prilikom odgovorite na slijedeća pitanja:

1. Jesu li Vaše funkcije na koje ste birani i imenovani u službi građana ili ste tu radi sebe i Vama odanih i poslušnih ???

2.Zašto Sud ćuti na tužbe roditelja poginulih sinova na Površinskom kopu Dubrave ???

3.Jesu li vam važniji funkcioneri Rudnika i njihovih političkih štićenika ili pravda za poginule mlade živote i njihove ožalošćene porodice???

Od Općinskog suda Živinice ZAHTIJEVAMO:

1. Hitno PROCESUIRANJE odgovornih u Rudniku za pogibiju četiri mlada života.
2. Sudski predmet date sudiji koji hoće i smije da radi svoj posao.
3. Kaznite sudije koji predmet nisu htjeli ili nisu smjeli procesuirati.

Nadamo se da ćete smoći snage, hrabrosti i ljudskosti da se pojavite navedenog dana i navedeno vrijeme i na licu mjesta date odgovore na postavljena pitanja, jer će nam u suprotnom biti definitivno jasno i potvrđeno da ste tu samo radi sebe i svojih ličnih i stranačkih interesa.

Spoštovanjem,
Organizatori protesta—
roditelji poginulih sinova na
Površinskom kopu Dubrave:
Alibašić Ramo, Alibašić Džemila, Šehić Izeta,
Šehić Almir,Šehić Almedina, Dedić Nesiba,
Alibašić Hurija,Mirsad Herić i Herić Sahba

Vaš komentar na članak: