U susret 8.martu: Grad prepun cvijeća

Što se bliži 8.mart sve je življe na gradskim ulicama, pogotovu na glavnoj, gdje su postavljene tezge sa cvijećem. Za Živinice se može kazati da su danas okićeni cvijetni grad.

Duž glavne ulice prema Gradskoj tržnici niz je postavljenih tezgi sa raznim cvijećem, što je znak da se približava najljepši ženski praznik-Međunarodni dan žena 8.mart.

Najprodavanija roba je cvijeće, pa su glavne ulice preplavljeni brojnim štandovima, a na jednom od njih nalazi se i Šefika Hulusić, koja očekuje dobar pazar:

“Danas baš i nije tako velika potražnja, ali već sutra i na sam praznik 8.mart, očekujemo rekordnu prodaju. Naši sugrađani su pažljivi i sigurno će svi doći da daruju cvijeće mami, sestri, djevojci, neni, baki i ostalim koji tog dana zaslužuju posebnu pažnju”.

Šefika, kao i većina cvjećarki ukrase su nabavljale od drugih proizvođača, ali ona se priprema da podigne vlastitu proizvodnju:

“Teško se živi, ali u planu je podizanje plastenika, kako bi tokom cijele godine imala vlastitu proizvodnju lijepog cvijeća, tako da ne moram tražiti od drugih”, kaže nam Šefika Hulusić.

Osim cvijeća primjećujemo prodavce bižuterije, a u brojnim buticima širom su otvorili vrata, kako bi se žene mogle ponoviti ili primiti poklon u vidu odjevnih predmeta, galanterije, kozmetike i sličnih potreba pripadnica ljepšeg pola./Š.G./