Uskoro koncert Crvene jabuke u Lukavcu

U okviru održavanja 13.sajma turizma List u Lukavcu biće održan koncert poznate grupe Crvena jabuka. Koncert će se održati prvog sajamskog dana, 7.maja na platou iispred Sportske dvorane u Lukavcu, sa početkom u 20 sati i traje sve do pola noći. Uz pokroviteljstvo općine Lukavac, za sve posjetioce ulaz je besplatan, pa je i to razlog više za posjetu poznatom bendu!

Crvena jabuka je pop grupa iz bivše Jugoslavije koja potiče iz Sarajeva, ali trenutno djeluje u Zagrebu i Splitu. U bivšoj Jugoslaviji su bili jedan od najuspešnijih i najproduktivnijih grupa svih vremena.U prvoj postavi grupu su činili Dražen Ričl, Zlatko Arslanagić, Dražen Žerić Žera, Aljoša Buha i Darko Jelčić. Njihova muzika je bila inspirisana Bitlsima i Indeksima. Prvi album, “Crvena jabuka”, objavljen 1986.godine i to je bio trenutni uspeh.

Grupa je brzo stekla veliku popularnost širom bivše Jugoslavije.Grupa pravi pauzu sve do kraja rata, tačnije 1995. godine, kada Dražen Žerić ponovo okuplja grupu i to u novom sastavu sada je za klavijaturama Danijel Lastrić, bas svira Krešimir Kaštelan Krešo, a ostatak ekipe je isti – Darko Jelčić Cunja za bubnjevima i Nikša Bratoš gitare, svi, sem Zlaje Arslanagića, legende Crvene Jabuke, čovjeka koji je napisao većinu pjesama u periodu od 1985. do 1991. godine.

Posljednjih godina prave uspješne turneje širom prostora bivše Jugoslavije, pa će tako biti i 7.maja kada dolaze u Lukavac./E.Husović/