Uspjesi se ne zaboravljaju: Memorijal Zlatku Novakoviću

Povodom prve godišnjice od iznenadne smrti našeg sugrađanina Zlatka Novakovića, poznatog sportiste, danas će se u Tuzli održati Memorijalni trni posvećen ovom izuzetno uspješnom članu Kuglaškog kluba Sloboda, saznajemo od sportskog aktiviste Živinica Zdenka Tadića. Turni počinje u 11 saati.

Zlatko Novaković je svoju sportsku karijeru kuglaša počeo u Živinicama, ali gašenjem tog sporta u gradu prelazi u redove tuzlanske Slobode.

Od kada je 2003.godine osnovana zajednička liga na cijelom prostoru BiH, ekipa Slobode postiže zapažene rezultate, u čijim je redovima sa velikim uspjehom nastupao i Zlatko Novaković. Tih godina za seniorsku ekipu Slobode igrali su Dževad Avdić, Raif Brkić, Muradif Brkić, Zlatko Novaković, Damir Muminović, Nihad Halilović, Nermin Kasumović, Mirza Nezirović, Midhat Jogunčić, Amir Jogunčić i Željko Ninić, koje predvodi trener Nedžad Turkeš.Više puta Sloboda je bila državni prvak ili osvajač Kupa BiH.

Sloboda i Zlatko Novaković osvojili su Veliki broj zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja. Kao izuzetno uspješan društveno sportski radnik Živinica Novaković je dobitnik više važnih priznanja, među kojima i novčanu nagradu Za Dan općine Živinice 2010.godine.

“Prije održavanja Memorijalnog turnira u dvorani Mejdan u Tuzli, delegacija KK Slobode sa članovima obitelji, posjetila je spomen obilježje na Gradskom groblju Živinice i preminulom sportisti Zlatku Novakoviću minutom ćutnje odala poštovanje, a potom i položili bukete cvijeća”, kaže nam Zdenko Tadić./Š.G./

Na slici: Polaganje cvijeća na grobu Zlatka Novakovića