Veterinasrska stanica Živinice je bez čekanja naredbi krenula u akciju dezinfekcije i deratizacije stambenih i poslovnih objekata, kao i vodotoka kod polavljenih kuća. Prema riječima veterinara mr. Nevresa Papirikića na to su se odlučili kako bi spriječili širenje zaraznih bolesti, koje su popratne u ovakvim nesrećama:

“Od nedjelje su na terenu četiri stručne ekipe i krenuli smo od Podgajeva, ka Đurđevikui prema gradu. Za dva dana je tretirano 176 objekata, a od juče djelujemo zajedno sa Damom zdravlja Živinice, tako da ćemo sa današnnjim aktivnostima završiti posao na 300 objekata, što je 50 odsto od ukupnog broja objekata koje trebamo obraditi i zaštititi”.

Veterinasrska stanica ujedno obavještava građane koji koriste bunare da mogu doću i preuzeti besplatno sredstva za dezinfekciju bunarske vode, pri čemu će dobiti potrebno uputstvo za upotrebu. Sredstva za dezinfekciju bunara građani mogu preuzeti svakim radnim danom od 8 do 16 sati, a za više informacija na raspolaganju je tel.br. 774-454./Š.G./

Vaš komentar na članak: