Vijećnik Fehim Šljivić inicijator tematske sjednici o kvalitetu električne energije

Cijenjeni građani opštine Živinice, obavještavamo vas da je na inicjativu vijećnika Fehima Šljivića, uz podršku ostalih vijećnika, zakazana tematska sjednica sa Elektrodistribucijom Živinice, dana 10.04.2018.godine.

Tema sjednice je: “Kvalitet isporučene električne energije i problemi u nadzemnim niskonaponskim mrežama”.

“Pozivam vas da u komentarima napišete sve konkretne primjedbe po ovoj temi za vaše naselje (značajan pad napona, oštećenja na zračnim vodovima, zračni vodovi zarasli u rastinje, stubovi u lošem stanju…), kako bismo sa nadležnom Elektrodistribucijom planirali zahvate na otklanjanju evidentiranih problema”, kaže vijećnik Fehim Šljivić.

Građani podržavaju inicijativu vijećnika Šljivića.Evo nekoliko primjera:

Adel Lješnica:”Novo naselje Karaula, put prema Šišićima. Napon je toliko nizak da se konstantno kvare elektro uređaji. Sve pohvale za dosadašnji rad i zalaganje. Unaprijed zahvalan”.

Hrustem Nišić: “Naplaćuju isporuku napona od 220 V a isporučeni napon varira od 180V do 210 V. Trafo područje Kovači-Cesta”.

Halid Aljić: “U naselju Jezero napon na pojedinim fazama je manji od 190 volti. Kućanski aparati jedva rade.Usmeno sam se žalio nadležnim u Elektrodistribuciji Živinice . Rekli su mi da je preopterećen trafo”.

Brankica Kovacevic- Salibasić: “MZ Centar naselje Sjever veliki problem predstavljaju dalekovodni stubovi koji su dotrajali i istruli, a niko ne čini ništa da se zamijene. Radi se o visokom naponu dalekivodu Barice koji iz trafo stanice ide preko kuća”.

Očekujemo i Vaše komentare podrške o potrebi kvalitetnijeg snabdijevanje električnom energijom u općini Živinice.