Cijenjeni građani opštine Živinice, obavještavamo vas da je na inicjativu vijećnika Fehima Šljivića, uz podršku ostalih vijećnika, zakazana tematska sjednica sa Elektrodistribucijom Živinice, dana 10.04.2018.godine.

Tema sjednice je: “Kvalitet isporučene električne energije i problemi u nadzemnim niskonaponskim mrežama”.

“Pozivam vas da u komentarima napišete sve konkretne primjedbe po ovoj temi za vaše naselje (značajan pad napona, oštećenja na zračnim vodovima, zračni vodovi zarasli u rastinje, stubovi u lošem stanju…), kako bismo sa nadležnom Elektrodistribucijom planirali zahvate na otklanjanju evidentiranih problema”, kaže vijećnik Fehim Šljivić.

Građani podržavaju inicijativu vijećnika Šljivića.Evo nekoliko primjera:

Adel Lješnica:”Novo naselje Karaula, put prema Šišićima. Napon je toliko nizak da se konstantno kvare elektro uređaji. Sve pohvale za dosadašnji rad i zalaganje. Unaprijed zahvalan”.

Hrustem Nišić: “Naplaćuju isporuku napona od 220 V a isporučeni napon varira od 180V do 210 V. Trafo područje Kovači-Cesta”.

Halid Aljić: “U naselju Jezero napon na pojedinim fazama je manji od 190 volti. Kućanski aparati jedva rade.Usmeno sam se žalio nadležnim u Elektrodistribuciji Živinice . Rekli su mi da je preopterećen trafo”.

Brankica Kovacevic- Salibasić: “MZ Centar naselje Sjever veliki problem predstavljaju dalekovodni stubovi koji su dotrajali i istruli, a niko ne čini ništa da se zamijene. Radi se o visokom naponu dalekivodu Barice koji iz trafo stanice ide preko kuća”.

Očekujemo i Vaše komentare podrške o potrebi kvalitetnijeg snabdijevanje električnom energijom u općini Živinice.

Vaš komentar na članak: